torstai 5. maaliskuuta 2009

Norsu ja kyyhkynen

Avioparia Diego Riveeraa ja Frida Kahloa on verrattu norsuun ja kyyhkyseen. Kuten sanotaan vakka kantensa valitsee, norsu valitsi kyyhkyn ja kyyhky norsun. Epäilemattä molemmat olivat aikamme huomattavia taiteilijoita ja idealisteja.


Tämä Diego ja Frida teema sai alkunsa tuosta, että toisessa blogissani (http://turkinpippurit.blogspot.com/) nimimerkki Ii , totesi vaarini muistuttavan ilmielävästi Diego Riveraa. Kun väite oli esitetty, oli minun selvitettävä Googlen kuvista pitääkö tuo vertaus paikkaansa. Ja pitäähän se, joskin totta maar vaarini oli hieman komeampi, mitä Diego. Näin ollen Diegosta ja Fridasta en tiedä paljoakaan, paitsi että he molemmat olivat taidemaalareita. Sittemmin Frida Kahlosta syntyi eräälainen naiskultin ikoni. Tämän mutkan kautta kiinnostuin heidän taiteilijaurastaan, ja tavoitteeni onkin lukea heistä vielä lisää. Fridasta elokuvaa en ole vielä nähnyt, ja senkin aion lainata,

Olen kamalan ilkeä, mainitessani Diegoa verratun norsuun. Puolestaan Frida kyyhkysenä ei ole ollenkaan pahansuopa kuvaus, vaan asia on pikemminkin päinvastoin. Itsellänikin on anteeksiantamattoman huono tapa kuvata jotakuta ihmistä joksikin, mitä mieleeni ensimmäiseksi juolahtaa, varsinkaan jos en tiedä henkilön nimeä. Seuraavasta syystä, rohkenin kutsua Diegoa norsuksi, koska hänellä itselläänkään ei ole pussissaan puhtaita jauhoja. Diego oli ollut varsinainen kelmi;
Turun Sanomissa oli kerrottu seuraavaa hänen näyttelynsä yhteydessä:

Latinalaisella temperamentilla lienee osansa siihen, että Diego Riveran elämästä kerrotaan monenlaisia tarinoita. Taiteilija itse lisäsi vettä myllyyn paisuttelemalla häpeämättömästi omia tekemisiään, mm. rakkaussuhteitaan ja taistelujaan Meksikon vallankumouksessa, jonka ajan hän todellisuudessa eli Euroopassa, mm. Pariisissa.

Itseäni turhauttaa joittenkin ihmisten tapa esiintyä "salaperäisyyden" verhoissa. Itse en verhoilusta piittaa. Olen omista asioistani avoin, ja voisin muitta mutkitta vaikka Hesarissa kertoa koko sivun artikkelissa painoni, ikäni ja rintaliivien numeron sun muun. Tuo työpaikkani menetys on kuitenkin poikkeuksellinen juttu. Tuohon aiheeseen liittyen lähetän edellisen artikkelin kommentoijille henkilökohtaista sähköpostia, jos keksin osoitteen. Kiitoksia kommenteistanne.

1 kommentti:

  1. Ihailen norsuja joten norsuun vertaaminen ei ihan ekaksi mielessäni yhdisty mihinkään negatiivisuuteen. Tuli ajatus jostain mahdollisesta vertauksesta... lintu palvelee norsua nokkimalla sen ihosta vaivaavia hyönteisiä tms. Vai olikohan se vitahepo ja lintu?

    Salaamisesta ja verhoilusta en minäkään pidä, mutta ikääni ja painoani en tahdo julistaa :D Sähköpostiosoitteen saa helposti kotisivuiltani; Pretty Polly, jonne pääsee Rita-blogini sivulinkistä.

    Muuten, norsu on persian kielellä FIL minkä muistan kun katselen Dr Phil Show'ta. Siinä on ihminen jota ihailen, muun muassa hänen ilmiömäisen norsunmuistinsa ansiosta.

    VastaaPoista

Hei,
Kerro mielipiteistäsi tai osallistu sivujeni tekoon, lähettämä kuva tai ideavinkki !