perjantai 27. helmikuuta 2009

Vaarini oli seuramies






















Varini Jalmari, Janne kuten kutsuttiin, oli seuramies. Se tarkoitti myös sitä, että Jannen seurassa tarjottiin vettä väkevämpää, ainakin kavereille. Voi vain arvata, menikö Käpylässä postit maanantaisin oikeisiin osoitteisiin, kun vaari oli juhlinut kavereittensa kanssa viikonloppuna.

Vaarin palkkapäivänä mummo oli hermostunut, tuleeko Jalmar kotiin vain ei. Hän saattoi jäädä työpäivän päätteeksi Helsinkiin, Teemun ja Martan luokse. Martta oli mummon nuorin sisko. Mummo kertoi ylettömästä rahan tuhlauksesta, ja siitä, että vaarilta olisi lainattu suuria summia rahaa, mitä ei koskaan saatu takaisin. Arvatenkin mummo ei ollut mukana Jalmarin reissuilla.Tosin oli ikävää, jos oma sisko ei katsonut enempää Jannen perään, kun Helsingissä juhlittiin. Hilda ei liiemmin käyttänyt alkoholia, hän osasi olla iloinen muutenkin.
Nyttemmin sain kuulla äidiltäni, Hildan myyneen huonoina aikoina Puistolasta kotoaan pimeää viinaa. Äidille tuo oli ollut noloa. Mummo kun oli liikenainen ja säästäväinen, oli viinan välitys joten kuten hyväksyttävissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
Kerro mielipiteistäsi tai osallistu sivujeni tekoon, lähettämä kuva tai ideavinkki !